Barangoljunk Segway-el!

Amint megjelennek a tavasz első hírnökei, sokan biciklire pattannak vagy autóba ülnek, és ellátogatnak valamelyik kirándulóhelyre.

Két tippünk is van a szabadidő kellemes eltöltésére!

Ha tehetjük, látogassuk meg a zalai dombok között megbújó üdülővárost, Zalakarost, és barangoljuk be vidékét egy strapabíró Segway-el!

Zalakaros elsősorban gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai kisváros és vidéke rengeteg egyéb vonzerővel is bír. Különféle gyógy- és a wellness szolgáltatásokat vehetünk igénybe, a gyógyhatású termálvizek és a kényelmes szálláshelyek maximálisan regenerálódásunkat, testi-lelki feltöltődésünket szolgálják. Az aktív pihenést kedvelők pedig számos sportolási lehetőség közül választhatnak, valamint üdítő kirándulási programokon vehetnek részt a környező szőlőhegyekre, erdőkbe és természetvédelmi területekre. A Zalakaros környéki tájak változatosak és szemet gyönyörködtetőek, a friss levegőn biztosan új erőre kapunk és kizökkenünk a hétköznapok stresszes közegéből. Ha kedvünk támad kipróbálni a napjainkban egyre népszerűbb Segway-t, akkor Zalakaroson ezt megtehetjük, így a pihenés egy új élménnyel társul.

Zalakaroson is van lehetőség Segway-bérlésre, így nem muszáj gyalog nekivágnunk egy-egy nagyobb útnak. Ez az elektromos jármű ugyanis bárhova elvisz, csupán fel kell töltenünk lítium-ionos akkumulátorait, és kitartanak akár harminc kilométerig. Vezetése nem igényel túl nagy szaktudást, de ha szervezett kirándulásra készülünk, akkor a szervezők úgyis adnak időt a begyakorlásra.

Működésének lényege abban áll, hogy sem egyensúlyoznunk, sem erőlködnünk nem kell, mert mindezt megteszi helyettünk az ügyes kis szerkezetbe épített szenzorok és komputer. Zalakaros környéke gazdag látnivalókban, így ha nem csoportosan indulunk túrázni, akkor érdemes előbb autóval eljutni az úti célhoz, amelyet aztán bebarangolhatunk a Segway-el. Tekintsük meg a Kányavári-szigetet a Kis-Balatonnál, hiszen látogatása engedély nélkül is lehetséges. Ez a gyönyörű, természeti értékekben bővelkedő kis sziget megközelíthető Sármellék és Balatonmagyaród közötti útszakaszról. A Diás-szigeti túrán megtekinthetjük a “Matula kunyhót”, valamint Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját is. A kirándulóhely megközelíthető Sármelléktől öt és fél kilométerre jobbra, vagy Balatonszentgyörgy felől a Zala-hídtól körülbelül másfél kilométerre. Ide is érdemes magunkkal vinnünk Segway-ünket, remek társ lesz a nagyobb utak megtételekor.