Segway-el még nagyobb élmény Zalakaros

Kényelmesen, zaj-és szén-monoxid kibocsátás nélkül barangolhatjuk be Magyarország legvirágosabb városát, Zalakarost az egyre elterjedtebb Segway túrák alkalmával.

S hogy mit takar pontosan ez a kirándulási mód?

Egy speciális kétkerekű járművel való kikapcsolódást, amellyel nem szennyezzük környezetünket, mégis gyorsan tehetünk meg akár hosszabb távokat is.

Talán sokak számára még ismeretlen az elektromos motorral működő, akár húsz kilométeres sebességgel haladó Segway nevezetű kétkerekű járgány, holott egyre népszerűbb eszköz a szabadidő aktív eltöltésében. Remekül alkalmas nagyobb túraútvonalak bejárásához, segítségével úgy élvezhetjük a friss levegőt és a változatos tájak látványát, hogy nem zavarjuk meg a természet nyugalmát.

A Segway ugyanis rendkívül halkan közlekedik, közben pedig nem terheli a környezetet mérgező anyagokkal. A jármű önegyensúlyozó, mivel a beépített szenzoroknak és számítógépnek köszönhetően mozgásunknak megfelelően reagál, így a gyalogláshoz viszonyítva kellemesebb közlekedés biztosít. Ennek ellenére mégis kellemesen elfáradunk egy-egy Segway-túra után, s testünk-lelkünk felfrissül ettől a kellemes kikapcsolódási módtól. Ha már aktív pihenés, akkor miért ne választhatnánk úti célul a gyógyturizmusáról is híres, gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Zalakarost?  Gyalogos vagy biciklis kirándulásokat rendszeresen szerveznek a Zalakaros környéki erdőkbe, dimbes-dombos túraútvonalaira, de a városban található szálláshelyek, hotelek közül egyre több kínál Segway-bérlési lehetőséget.

A város bővelkedik csodás kirándulóhelyekben, érdemes akár kicsit hosszabb utakra is elmerészkednünk, így például a Zalakaros-Zalamerenye-Orosztony-Zalakaros huszonkét kilométeres távjára. A Segway használatával ez a táv például már nem is lesz olyan hosszú és fárasztó, mint ahogy elsőre gondolnánk. Ne aggódjunk, a Segway használatához nem szükséges jogosítvány vagy vezetési gyakorlat. Használatukkor semmi mást nem kell tennünk, mint előre-hátra, jobbra vagy balra dőléssel irányítani az eszközt, így egy-két kör megtétele után már száguldozhatunk is vele. Ha még nem vállalnánk be nagyobb távokat, akkor korzózhatunk Zalakaros utcáiban, megtekinthetjük parkját és tereit, vagy egyszerűen csak bejárhatjuk a várost ezzel az egyszerű közlekedési eszközzel.