Segway terepre és utcára

Ha a tavasz beköszöntével azon gondolkodunk, hova mehetnénk pihenni, és lehetőleg változatos, izgalmas programokon szeretnénk részt venni, akkor a zalakarosi Segway-túrákat nekünk találták ki. A kisváros szálláshelyei közül páran már foglalkoznak Segway-bérbeadással, sőt, különböző nehézségű kirándulások szervezésével is.

Rohanó világunk néha megkövetel egy kis pihenést az embertől, szervezetünknek szüksége van ugyanis arra, hogy a stresszes mindennapok után elvonatkoztasson a munkától és kikapcsolja agyát, ezáltal a pillanatnak éljen. Függetlenül attól, hogy városban vagy egy vidéki kis faluban él, a természet minden esetben kitűnő kikapcsolódást nyújt arra, ha szeretnénk alaposan elfelejteni egy keményen átrobotolt hét minden gondját-baját. Ha ön is ebben a cipőben jár és szeretne egy kicsit kikapcsolni, miért nem választja hozzá a 2012-es zalakarosi programokat, netán a zalakarosi gyógy- és termálfürdő szolgáltatásait vagy éppen egy alapos Segway kirándulást, túrát a várost körülvevő festői környezetben, a Göcsej vadregényes tájain?

A gyártók kifejlesztettek kifejezetten túrákra Segway-eket, az X2-es modellel például nem kell félnünk, ha sáros és hepehupás utakra tévedünk, a gép ilyen terepen is megállja a helyét.

Ha kezdők vagyunk, akkor is belevághatunk egy szervezett kirándulásba, amelyet általában egy rövid közlekedésbiztonsági oktatás és egy 30 perces gyakorlás előz meg.

A bérbeadók szoktak bukósisakot és kesztyűt is biztosítani, és egyes helyeken elfogadják a különféle cafeteria-utalványokat is. Ezekről a lehetőségekről érdemes előre tájékozódni! Annak ellenére, hogy a járművet nem mi hajtjuk, a friss levegőtől és a sok látnivalótól garantáltan elfáradunk, ugyanakkor feltöltődünk egy-egy Segway-túra alkalmával, főleg ha Zalakarost és környékét vesszük célba. Garantáltan jól fogjuk magunkat érezi, ha a zalai erdők dimbes-dombos területein suhanunk a Segway-el.

Az üdülővárostól nem messze található például a fenyvespusztai állatsimogató, vagy a kápolnapusztai bivalyrezervátum, de ellátogathatunk akár a Kis-Balatonhoz is, amely gazdag élővilággal és gyönyörű tájakkal fog elkápráztatni minket.

Az üdülővárostól nem messze található például a fenyvespusztai állatsimogató, vagy a kápolnapusztai bivalyrezervátum, de ellátogathatunk akár a Kis-Balatonhoz is, amely gazdag élővilággal és gyönyörű tájakkal fog elkápráztatni minket. Akik inkább Zalakarosra kíváncsiak, akár Segway-el is elroboghatnak a kisváros kilátójához, amely a népi építészet jegyeit viseli magán. Ha inkább a várost tekintenénk meg, akkor próbáljuk ki a Segway i2 Personal Transportert, amelyet kifejezetten az utcai közlekedésre terveztek. Olyan kecses a kivitelezése, hogy egyáltalán nem zavarunk vele másokat, használatával egy embernyi helyet foglalunk el az úton.