Zalakaros segway túra

Az úti cél legyen Zalakaros!

Ha már elszántuk magunkat egy izgalmas Segway-túrára, akkor irány Zalakaros, az ország legvirágosabb városa! Szebbnél szebb tájakat csodálhatunk meg a praktikus és gyors elektromos roller segítségével, ráadásul nem teszünk kárt környezetünkben sem.

Egyre gyakrabban találkozhatunk a zalakarosi hotelek, apartmanok kínálatában a Segway bérlési lehetőséggel, illetve szervezett kirándulásokon való részvétellel. Ez a szolgáltatás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy megismerhessük a Zalakaros környéki tájakat, miközben élvezhetjük is az utazást, és nem kell visszafordulnunk a fáradság miatt, amikor még lenne kedvünk folytatni az utat.

Zalakaros segway túra

A Segway egyik feladata pont az, hogy használatával nagyobb távokat tudjunk megtenni anélkül, hogy teljesen kimerülnénk. Egy forradalmian új közlekedési módról van szó, amely úgy és arra mozog, amerre mi szeretnénk, különösebb erőfeszítés kifejtése nélkül. Ezt a nagyfokú rugalmasságot annak köszönhetjük, hogy a Segway-be számítógépet és szenzorokat szereltek, ezek irányítják a gépet, illetve érzékelik mozgásunkat. Ezeknek a fejlett technikai eszközöknek a segítségével függőlegesben marad a roller akkor is, amikor előre vagy hátra dőlünk, illetve irányt váltunk. Amikor kirándulni megyünk, valószínűleg nem szeretnénk a környezetszennyezés miatt szorongani. A Segway-el garantáltan nem teszünk kárt semmilyen természeti értékben, s még az állatokat sem zavarjuk a szinte hangtalan surranással. Mindez a beépített akkumulátoroknak köszönhetjük, és négy-hat órás töltésük után már fel is pattanhatunk a Segway-re. Igazi kiránduló-eszköz!

Bírja az erdők buckás, poros vagy sáros környezetét, az emelkedők sem okoznak neki különösebb gondot. S hogy milyen látnivalókat kínál Zalakaros és környéke? Bemelegítésként kerekezzünk el a zalakarosi kilátóhoz, ahonnét szép időben láthatjuk akár a Kis-Balatont és a Balaton-felvidéket. A kilátótól valamelyik sétaúton gyorsan eljuthatunk a Parkerdőhöz, ahol gyakran szerveznek sportrendezvényeket, vagy épp a körpályás terepkerékpár versenyt, a Segway-el ide is érdemes ellátogatnunk. Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, bevállalhatunk akár egy kirándulást a Kis-Balatonhoz is.

A természetvédelmi területen számos látnivaló hívogatja a kirándulókat, például megismerkedhetünk a tó madárparadicsomával, sőt, ha elég ügyesek vagyunk, akár le is fotózhatjuk a madarakat. A Kis-Balaton Házban nem csak a környező természetet ismerhetjük meg, hanem néprajzi és régészeti érdekességeket is megtudhatunk. A Kis-Balatonhoz autóval tudunk eljutni, és a természetvédelmi területekre csak engedéllyel lehet bejutni. Ha ez megvan, jöhet a Segway-túra!